HONDENUITLAATSERVICE GUIding DOgs

Meer dan enkel uw hond uitlaten!

hondenuitlaatserviceEen hond heeft behoefte aan een dagelijkse ontspanning , zowel de grootste en ook de kleinste. Die dagelijkse ontspanning bestaat uit wandelen, socialiseren en andere leuke dingen doen samen met de baas.

Ondanks het feit dat je een hond hebt aangeschaft en je er ook zeer graag voor wil zorgen, kunnen omstandigheden ervoor zorgen dat je tijd tekort komt om elke dag je hond uit te laten. Al een geluk hoef je je hond niet aan zijn lot over te laten en kan je beroep doen op een hondenuitlaatservice zoals GUIding DOgs.

Wandelen met soortgenoten, vrij spelen op de losloopweide, andere sociale soortgenoten ontmoeten. Bij onze hondenuitlaatservice kan dit allemaal! Daarbovenop zullen we steeds en tegelijkertijd werken aan het sociale gedrag van de hond. Een sociale hond is namelijk ook een gehoorzame hond. En ook dat vinden wij belangrijk!

Tijdens de hondenuitlaatservice leert je hond sociaal te zijn, of kan hij volop genieten van zijn ontmoetingen met andere honden. Zo zorgen we ervoor dat onze hondenuitlaatservice veel meer is dan enkel een wandeling maken met uw hond! Bij GUIding DOgs primeert jou hond en mag hij ook echt hond zijn in al zijn aspecten.

Hoe gaat onze hondenuitlaatservice te werk?

Interesse gekregen in onze hondenuitlaatservice? Hier leggen we graag uit hoe we te werk gaan.

Na ons eerste contact ( mail, sms, telefoon) maken we een afspraak om met elkaar kennis te maken. Tijdens deze ontmoeting leer ik ook de hond kennen en hoor ik wat zijn gewoontes zijn. Bij de hondenuitlaatdienst wordt er duidelijk afgesproken wat mag en wat niet mag. De hond wordt thuis opgehaald en uitgelaten met of zonder andere honden, aangelijnd of in vrijheid op een losloopweide. Door het samen zijn met andere soortgenoten wordt er ook aan het sociaal aspect gewerkt. Na de wandeling wordt de hond terug thuis afgezet en kan er eventueel een kort verslag gegeven worden van het verloop van de wandeling. Bij het afwezig zijn van de eigenaar wordt de hond op zijn afgesproken plaats achtergelaten. ( hok, kennel , bench, … )

FAQ

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de hondenrassen, ze verdienen het allemaal om uitgelaten te worden.
Om het sociale van de hond te bevorderen is het beste om hem samen uit te laten met andere, maar we luisteren steeds naar de eigenaar wat zijn wensen zijn.
Dit kan in een aangepaste losloopweide en kan hen ook aangeleerd worden moesten ze dit nog niet gedaan hebben.
Ja , dat kan, maar achteraf zal de eigenaar een privéles moeten nuttigen om de juiste manier van handelen over te nemen.
Ook tijdens het minder mooie Belgische weer worden de honden uitgelaten , het is dan wel nuttig dat er thuis een handdoek klaar ligt voor de hond om hem te kunnen afdrogen.
Bij een hittegolf worden de honden niet meer uitgelaten na 9 uur ’s morgens.

WAAR?

Waar gaan jullie met de honden wandelen?

Waar gaan jullie met de honden wandelen?

Teunenberg (olen), floreal (lichtaart), mie maan (herstelt), wit torenke (aarschot), sporthal (herenthout) om maar enkele lokaties op te noemen.

WANNEER?

Wanneer wordt er met de honden gewandeld?

Wanneer wordt er met de honden gewandeld?

Alles wordt volgens onderling akkoord afgesproken en er wordt een uur op gezet zodat alles volgens goede orde verloopt.

WIE?

Wie gaat er met de honden wandelen?

Welke persoon gaat er met de honden wandelen?

foto-guido
GUIDO Vergeyle

HOEVEEL?

Wat zijn de prijzen van jullie hondenuitlaatdienst?

Wat zijn de prijzen van jullie hondenuitlaatservice?

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal honden of hoe vaak. Klik gerust hier om de prijzen te kennen.

Enkele tips over hoe u het best uw hond uitlaat

  • Bij het uitlaten van onze hond(en) is het van belang dat we er zelf ook van kunnen genieten.
  • Het is de bedoeling dat wij ( de geleider en hond) rustig zijn. Rust is de meest positieve factor die je kan doorgeven!
  • Probeer tijdens het wandelen ontspannen te zijn en geef je hond genoeg ruimte om honds te zijn.
  • Bij kennismaking met andere honden wees toch steeds alert om conflicten te vermijden.
  • Controleer de lichaamsbewegingen van je hond, wees alert zodat je hond geen fysieke problemen krijgt of heeft.

Maar vooral..LEER GENIETEN SAMEN MET JE HOND!

Een hondenuitlaatservice met oog voor het sociaal gedrag van de hond.

Bij het uitlaten van je hond is het van belang dat de hond, HONDS mag zijn. De hond moet zijn natuurlijk gedrag mogen vertonen door te snuffelen, te markeren en van tijd tot tijd eens te blaffen als het kan.

De wandeling moet op een correcte maar toch relaxte manier gebeuren. Als wij als mens van de wandeling kunnen genieten dan doen onze honden dit ook. Zijn wij gestrest, dan zijn onze honden dit ook. Het sociaal gedrag van de hond is bepalend voor de manier van wandelen en daardoor is het met meerdere honden aangenamer en rustiger dan sommige honden die alleen wandelen. Sociaal gedrag wordt gekopieerd en geeft duidelijkheid in de roedel.

Laat ons vooral van onze hond een blije hond maken en samen genieten van de wandelingen.

Lees meer over onze sociale aanpak