GUIDO: uw persoonlijke hondenbegeleider!

honden instructeur

MIJN VISIE

Mijn eerste streefdoel is de mensen zo snel mogelijk verder helpen met de nood voor de hond. Hierbij komt de hond en wie hij is steeds op de eerste plaats. Ik zal steeds te werk gaan vanuit de kennis dat de hond een sociaal dier is. Want…een sociale hond is een gehoorzame hond!

alternatieve hondenbegeleidingIk ben GUIDO en absoluut gepassioneerd door honden. Zelf ben ik al meer dan 25 jaar in het trotse bezit van honden.

In 1996 heb ik mijn diploma “uitbating van een dierenpension “ behaald. Dit om mij meer te verdiepen in het hoe omgaan met honden in een vreemde omgeving. Ik ben al 15 jaar lid bij een door St. Hubertus erkende hondenschool en tevens al 12 jaar instructeur. De laatste 5 jaar ben ik vooral op het sociaal gedrag van de hond gaan trainen aangezien dit voor de hond van groot belang is in omgang met soortgenoten. De passie voor honden heb ik blijkbaar doorgegeven aan mijn dochter die op haar 12de ook lid werd van de hondenschool om er te kunnen trainen en op haar 16de hulpinstructeur en nadien volwaardig instructeur werd.

Daar ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt en mij verder wil verdiepen in de wereld van de hond, probeer ik met regelmaat de juiste cursussen te volgen die vooral over het gedrag gaan. De lichaamstaal van de hond is een richtlijn die aangeeft hoe hij zich voelt, die lichaamstaal moeten we leren lezen. Zo heb ik een cursus angst en agressie bij honden gevolgd bij Monique Bladder. Dit was voor mij een enorme opsteker en voor iedereen een aanrader.

Als hondenliefhebber heb ik door de jaren heen al heel wat honden in mijn bezit gehad en van elk type hond leer je wel iets dat je dan weer kan gebruiken bij de ene of de andere. De honden die ik al gehad heb zijn, alaskan malamute, bouvier, briard, westie, teckel, tatra, leonberger, labrador, new foundlander, engelse bulldog en een mix uit het asiel. Het zijn zeer uiteenlopende rassen maar dat is het fascinerende aan het geheel.

Uw hond is in goede handen!

Wij willen dat U tevreden bent!

Bolt is een Epagneul Breton, een hond met een enorm groot jacht instinkt. Bolt was moeilijk op te leren maar dankzij veel inzet en hulp van Guido zijn we tot een resultaat gekomen waar ik echt fier op ben.

Bolt is mijn beste vriend, mijn knuffelhond maar vooral mijn loopmakker tijdens mijn triatlon trainingen. Onze Bolt dan zomaar uit handen geven wanneer hij niet mee kan op vakantie is niet altijd een gemakkelijke beslissing, want je wilt natuurlijk dat hij tijdens die periode ook geknuffeld, gekoesterd en graag gezien word, dat hij feitelijk zelf vakantie heeft.
En hier is dan Guido de ‘geknipte’ persoon voor.

Guido leeft met toewijding, en voor onze Bolt is het super leuk. Hij weet als Guido komt dat hij mag gaan wandelen, gaan lopen en dit met zijn speelkameraden: Tapaz en Diesel. Ik denk dat Bolt dit soms wel leuker vind dan met mij te gaan lopen……..

Zo een opvang tijdens mijn vakantie kan ik alleen maar aanraden aan elk baasje dat om zijn hond geeft. Kwaliteit is onbetaalbaar en die krijg je van Guido, meer dan,…..
bovendien, ik weet dat ik met een gerust hartje kan vertrekken op vakantie. Plus, tijdens mijn vakantie kan ik via FB het doen en laten volgen van mijn trouwste vriend Bolt!

Voor mij is Guido de hondenfluisteraar!

Sabine
Bij GUIding DOgs hebben we onze hond leren begrijpen. We dachten dat hij agressief was naar alle honden en dat hij nooit met een andere hond zou kunnen samenleven, dat werd ons ook gezegd op de hondenschool. Ongeveer een jaar geleden zijn we in contact gekomen met GUIding DOgs en nu wandelen we elke zondag samen met een hele roedel en hebben we er een pup van 8 maanden bij. We kennen nu de mogelijkheden van onze hond en doen veel meer dingen samen. We blijven de begeleide wandelingen meedoen omdat er nog altijd bij te leren valt over de lichaamstaal en het gedrag van onze viervoeters. Een echte aanrader!
Ann