PUPPYKEUZE BEGELEIDING GUIding DOgs

Een pup kiezen is veel meer dan kiezen voor een hond die er lief uitziet!

De keuze maken om de juiste pup bij de juiste persoon te plaatsen is eigenlijk zeer moeilijk. Wij als mensen hebben een ander zicht op de pup die we voor ons zien. De pup is zo schattig, lief en zo knuffelachtig, dat is wat ons aanspreekt op dat moment. En toch…als het gaat om de juiste keuze maken van een pup die ook past bij wie je zelf bent, hoe je levensstijl eruit ziet, dan houden we niet altijd rekening met de hond. Vaak hebben we ook niet nagedacht over het minder schattige, of knuffelachtige van een pup: in huis plassen, dingen kapot bijten, janken om aandacht, niet gehoorzaam zijn. Ook deze zaken moeten in overweging worden genomen als we kiezen om een pup in huis te halen. GUIding DOgs begeleidt u heel graag in dit proces!

puppykeuze

Hoe begeleiden we jullie bij het kiezen van de juiste pup?

We gaan tijdens het gesprek uitzoeken wat er van de hond (pup) verwacht wordt en hoeveel tijd er aan besteed kan worden. De keuze van een pup wordt bepaald naargelang het doel van de hond. Is de hond voor gezelschap, jacht, bewaking, showen, … eens dit bepaald is kunnen we verder uitzoeken naar een bepaald ras dat match met de eigenaar. Een actieve eigenaar een actieve hond, een jachtliefhebber een jachthond …. Ook daar komen we dan in een onderverdeling, actieve hond voor sport met of zonder dat de eigenaar meedoet, jachthond voor het apporteren of het opstoten… zoals je merkt een keuze is niet zo snel gemaakt.
Eens we weten wat we willen kunnen we gaan zoeken naar een juiste fokker die bewust met zijn honden fokt in de positieve zin. Als de fokker gevonden is en er kan dan uiteindelijk een pup gekozen worden, staan we voor de volgende stap, welke pup? De grootste, de kleinste, de mooiste… ook hier kan de fokker ons een handje helpen.
Als we dan uiteindelijk na lang wachten en zoeken onze pup in huis hebben kunnen we aan de zwaarste taak beginnen en dat is de opvoeding, maar je krijgt er zoveel van terug.
puppykeuze

FAQ

Hoe meer je als toekomstige eigenaar er werk van maakt en zelf al op onderzoek uitgaat hoe vlotter alles verloopt. Een exacte tijd kan je niet plannen. Er zijn dan ook niet van elk ras altijd pups ter beschikking.
Ook hier kunnen we verder in helpen om zo een juiste match te vinden.
    • Advies en onderzoek €15 per uur.
    • Puppykeuze bij de fokker €10 per uur + vervoersonkost €0.35 per km
De opvoeding van de pup is van groot belang en daar helpen we iedereen graag in verder. Een pup opvoeden en trainen in gezelschap van volwassen honden verlicht de taak doordat een pup bepaalde gedragingen kopieert.

Waarom zou ik begeleiding nodig hebben bij het kiezen van een pup?

  • Als men om de juiste reden een hond in huis wil halen dan wil men ook dat het de juiste hond is en dat men er achteraf geen spijt van heeft omdat het niet was wat ze er van verwacht hadden. We willen vermijden dat er achteraf gezegd wordt: “Maar als pup was hij toch zo schattig en nu niet meer.”
  • Er zitten genoeg honden in asielen die er zijn geplaatst doordat ze de juiste keuze niet waren.
  • Ook als je al een hond hebt, kan het nuttig zijn je te laten begeleiden zodat de honden ook samen gelukkig kunnen zijn.
  • Het is niet altijd evident om te weten of een bepaald hondenras goed bij wie jij bent past. Onze kennis kan hierbij helpen!