ALTERNATIEVE HONDENBEGELEIDING GUIding DOgs

Omdat een sociale hond gehoorzaam is!

De alternatieve hondenbegeleiding is een mogelijke oplossing voor iedere hond die problematisch gedrag vertoond. Tijdens deze sessies begeleiden we honden die niet of minder sociaal zijn opgevoed, honden die problemen veroorzaken in het bijzijn van andere honden of een probleem hebben in het gedrag naar mensen. Het woord alternatief verwijst naar de manier waarop we omgaan met het problematische gedrag en de focus die we leggen op het sociaal zijn van de hond. Tijdens de alternatieve hondenbegeleiding gaan we samen met verschillende honden wandelen om tijdens deze begeleide wandelingen te werken rond het sociaal zijn van de hond. Ons doel is steeds de hond te trainen (en eventueel op te voeden) als een dier dat sociaal is ten aanzien van andere honden en mensen. Waarom? Omdat we weten dat een sociale hond een gehoorzame hond is! Bovendien mag een hond nog echt hond zijn volgens onze alternatieve hondenbegeleiding. We verwachten niet dat de hond ons slaafs volgt, wel dat hij gehoorzaam is. De alternatieve hondenbegeleiding is er voor honden die honds mogen zijn en niet alleen moeten presteren.

Wat maakt de alternatieve hondenbegeleiding zo anders?

De alternatieve hondenbegeleiding is een groepswandeling waarvan iedereen de gebreken van zijn hond kent en weet hoe er mee om te gaan. We vertrekken aan een normale leiband en stappen over op een leiband van 10 meter om uiteindelijk de honden een vrije lijn te geven en sociaal zonder conflict met elkaar om te gaan tijdens de wandeling. We focussen voornamelijk op het sociaal zijn van de hond en laten de hond nog hond zijn. Tijdens de groepswandeling is er genoeg tijd voor iedereen om de nodige uitleg te vragen rond het gedrag van zijn hond.
Deze alternatieve hondenbegeleiding biedt heel wat voordelen tav een traditionele hondenschool. Omdat de honden voortdurend aan het wandelen zijn, moeten ze tussen oefeningen door niet wachten. Ze zullen zich dus zeker niet vervelen. Bovendien mogen honden hier loslopen onder andere honden. Bij de hondenschool mogen enkel de jonge honden nog spelen met elkaar. Er wordt steeds direct met de wandeling begonnen. De honden moeten niet wachten waardoor er geen risico ontstaat waarbij de honden reeds voor de start onder stress staan. Bovendien wordt de nadruk hier gelegd op het sociale van de hond en minder op het presteren van de hond. Uw hond zal gehoorzaam zijn omdat hij leert sociaal te zijn. Niet omdat hij geleerd heeft u slaafs te volgen. Uw hond mag daarom echt hond blijven, terwijl u opnieuw kan genieten van uw gehoorzame hond.

alternatieve hondenbegeleiding

FAQ

Nee, en dit is enkel omdat ik de groep niet te groot wil laten worden, zodat iedereen de nodige begeleiding krijgt. Dus aanmelden via sms of mail is een must om je aan te sluiten bij de begeleide training.
Elke hond ongeacht het ras, klein of groot kan hier aan deelnemen.
Het is het samen brengen van verschillende honden (ieder met zijn positieve en minder positieve kanten) en een wandeling  doen onder begeleiding met de nodige uitleg om ze aan te leren samen in één roedel vrij te wandelen zonder dat er conflicten ontstaan.
  • 10 beurten = €30
  • 5 beurten = €20
  • 1 beurt = €5
Elke zondag ( behalve de eerste zondag van de maand) om 10 u s’ morgens en elke maand wisselen we van locatie.

Hoe gaat zo’n alternatieve hondenbegeleiding concreet in zijn werk?

  • We spreken maandelijks af op een andere locatie.
  • We wandelen in kleine groepjes van 5 mensen zodat iedereen voldoende uitleg krijgt omtrent het gedrag van zijn hond.
  • We starten onmiddellijk met de wandeling zodat de honden zich niet gaan vervelen.
  • Tijdens de wandeling werken we op en met lichaamstaal.
  • We beginnen met een korte leiband, om dan over te gaan op een lange leiband, en uiteindelijk de honden los te laten lopen.
  • We leren de honden samen in roedel bij elkaar te laten lopen en te laten genieten van de natuur zonder storend gedrag te vertonen.
Onze hond is een echte jachthond. Het was onmogelijk om hem los te laten
tijdens het wandelen. Guido heeft ons geleerd om met een lange koord te
wandelen. Op deze manier kan hij los lopen maar heeft hij toch nog een
gevoel van controle. Zijn gedrag tijdens het wandelen is helemaal veranderd
en wij zijn vele geruster. De trainingen/wandelingen met Guido zijn een
echte aanrader. Nog een belangrijk punt vind ik dat Guido steeds bereid was
om Max te helpen zoeken wanneer hij (voor de trainingen met Guido!!!) ging
lopen. De afstand speelde voor hem geen rol.
Topper!!!!! Wij zijn zeer tevreden.

Jo, Liesbeth en Max
...
Loading